Misioni i Paqes dhe Prosperitetit

Misioni Diplomatik Paqja dhe Prosperiteti, shkurt DMPP, është një organizatë lobuese ndërkombëtare e iniciuar nga Richard Holbrooke, i pajetë, ish-diplomat diplomat amerikan, interpretues i Ballkanit sot, mbështetur nga një grup diplomatësh të huaj, miq të tij dhe të Shqipërisë.

Misioni Diplomatik Paqja dhe prosperiteti është akredituar në Kombet e Bashkuara, Komisionin Evropian dhe shumë organizata të tjera ndërkombëtare.

DMPP thuhet të jetë një organizatë lobimi e iniciuar nga Richard Holbrooke, ish-diplomat amerikan, interpretues i Ballkanit, i mbështetur nga një grup diplomatësh nga vende të ndryshme. Është e vendosur në Tiranë, Shqipëri.

 

Misioni Diplomatik Paqja dhe Prosperiteti ka bashkëpunuar dhe vazhdon të bashkëpunojë me më shumë personalitete të misionarëve të paqes si senatori amerikan Bob Dole, gjenerali amerikan Wesley Clark etj. Misioni Diplomatik Paqja dhe prosperiteti lobon për vlerat e demokracisë amerikane si modeli më i mirë për zhvillimin demokracive.

Ka dy qëllime kryesore të këtij misioni:
Së pari, lobimi për të përmirësuar imazhin e Shqipërisë si një shtet demokratik, si një model i paqes dhe prosperitetit për Ballkanin dhe për të gjitha vendet që aspirojnë për Paqe dhe Qytetërim në emër të Zotit.

Së dyti, lobimi në rolin e koordinatorit për projekte të ndryshme në fushën e kulturës, shëndetësisë, energjisë etj., Të cilat do të ofrojnë stafin e diplomatëve me mbështetjen e vendeve perëndimore dhe donatorëve të huaj duke kontribuar në zhvillimin ekonomik të Shqipërisë, Ballkanit dhe të gjitha vendet që aspirojnë për demokraci.

Misioni Diplomatik Paqja dhe prosperiteti është në partneritet me shumë organizata që janë pjesë e Kombeve të Bashkuara, të krijuara nën parimet e Deklaratës Universale të të Drejtave të Njeriut, si Akademia e Paqes Universale Globale, Amnesty International, Human Rights Watch, Human Rights Watch , dhe Shërbimi Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut, etj.

Misioni Diplomatik Paqja dhe Prosperiteti gjithashtu bashkëpunon me institucione amerikane dhe evropiane si Akademia e Poetëve Amerikanë, Akademia e Paqes Universale Globale, Instituti Kombëtar Amerikan i Standardeve, Antiquae Militiae Equestris Sanctorum, Knights of Saint Gabriel, Greenpeace, Helsinki Komiteti për të Drejtat e Njeriut, Aleanca Ndërkombëtare e Kalorësve Katolikë, Komisioni Ndërkombëtar për të Drejtat e Njeriut, Fondacioni Ndërkombëtar i Veprimit Social, Int.

Shoqata e Veteranëve të Misionit të OKB-së dhe Vullnetarët e OKB-së, Organizata e Shteteve Amerikane, Njerëzit për Njerëzit Ndërkombëtar, Diplomati Planet, Organizata e Misionit të Paqes Botërore, etj., Të cilat punojnë për Paqen Botërore.

DMPP ka bashkëpunuar dhe vazhdon të bashkëpunojë dhe sa ministra të tjerë, deputetë, ambasadorë dhe diplomatë nga Shqipëria, Kosova, Mali i Zi, Italia, Gjermania, Belgjika, Kanadaja etj.

Kryeministri i Kosovës, Hajredin Kuçi Zëvendëskryeministri i Kosovës, Ilir Meta, Namik Dokle, Shpëtim Idrizi, politikanët shqiptarë, etj. Ibrahim Rugova, kryetari i parë i Kosovës, Hashim Thaçi

DMPP ka bashkëpunuar me shumë diplomatë dhe intelektualë si Ambasadori William Weiss, Dr. Haim Reitan, Dr Madhu Krishan, Znj. Jennifer Lim, Dr. Paulin Rranzi etj.

Misioni Diplomatik Paqja dhe Prosperiteti lobon për vlerat e demokracisë amerikane si modeli më i mirë për zhvillimin e demokracive.

Menu