Emir Dalipi – Misionari i cili befason

Emir Dalipi lindi më 5 maj 1986, në Gostivar, Maqedoni. Ai i përket një familjeje të lashtë shqiptare me tradita patriotike dhe edukative. Ai përfundoi arsimin fillor në shkollën “Naim Frashëri” në Negotinë, Pollog. Në këtë qytet mbaroi edhe shkollën e mesme të përgjithshme.

Pas mbarimit të shkollës së mesme, Emir Dalipi vazhdoi studimet e tij në Universitetin Shtetëror të Tetovës, në Fakultetin e Drejtësisë, për t’u diplomuar në drejtësi. ndërsa në vitin 2006 u emërua menaxher për ndërmarrjet e vogla dhe të mesme në një shkollë njëvjeçare të Zvicrës e cila operonte në rajonin e Ohrit. Pas përfundimit të Universitetit, në vitin 2010, Emir Dalipi ka filluar të bashkëpunojë me disa projekte të shoqatave dhe forumeve të ndryshme, përmes kryerjes së aktiviteteve humanitare në fushën e solidaritetit dhe mirëqenies së përgjithshme të vendit.

Emir Dalipi si një intelektual i urtë me një sfond të pasur profesional ka kryer shumë detyra në fusha të ndryshme të jetës. Ai ka bërë përpjekje të vazhdueshme për të specializuar në gazetari, në fushën e informacionit dhe teknologjisë, në diplomacinë, në marrëdhëniet ndërkombëtare etj.

Në vitin 2010 ai ishte bashkëpunëtor i Qendrës së Teknologjisë Informative (ITC). Më vonë, ai vazhdoi studimet e tij në Akademinë Diplomatike Shqiptare për t’u specializuar në fushën e diplomacisë, marrëdhënieve ndërkombëtare dhe shkencave politike. Pas përfundimit të specializimit të tij si diplomat, Emir Dalipi u bë pjesë e strukturave të Ambasadës Shqiptare në Republikën e Maqedonisë. Ishte aty ku e mori praktikën si një diplomat i ardhshëm.

Emir Dalipi ndoqi me sukses edhe punën praktike në Gjykatën Themelore në Gostivar, Republika e Maqedonisë, ku ishte i specializuar për njohjen e procedurave penale dhe civile.

Në vitin 2012 ai ishte pjesëmarrës në shkollën verore dhe konferencën rajonale të Ballkanit në Durrës për çështjet e integrimit evropian. Emir Dalipi ka marrë pjesë edhe në disa nga forumet që lobojnë dhe punojnë për instalimin e bizneseve të huaja në Maqedoni dhe Ballkan (Shqipëri, Kosovë, Mal të Zi dhe Bullgari).

Ai është autor dhe bashkëautor në disa shkrime prek problemet kombëtare dhe ndërkombëtare. Si gazetar ai bashkëpunon vazhdimisht me revistën prestigjioze amerikano-shqiptare “Eagle’s Wing”.

Ai është një ekspert i mirë i legjislacionit në lidhje me liritë dhe të drejtat e njeriut. Ai është një aktivist i shquar për mbrojtjen e të drejtave të njeriut dhe gjithashtu një personalitet i përkushtuar në ndihmë të komuniteteve dhe klasave shoqërore në nevojë.

Emir Dalipi, si një intelektual me një zemër fisnike dhe bamirëse, si një aktiviste për mbrojtjen e të drejtave të njeriut, është aktualisht pjesë e familjes së madhe të misionarëve të paqes. Ai është pjesë e strukturave të nderit të organizatës ndërkombëtare Misioni Diplomatik Paqe dhe Prosperitet. Ai është këshilltar që mbulon Republikën e Maqedonisë. Me punën e tij si një mision i përkushtuar i paqes Emir Dalipi është një nga bashkëpunëtorët më të aftë të Ambasadorit Dr Shefki Hysa, guvernatorit të DMPP. Emir Dalipi nderon me punën e tij bordi drejtues i Paqes dhe Prosperitetit të Paqes Diplomatike (DMPP), i akredituar në OKB, SHBA, Komisioni Evropian etj., Një mision që punon për të lartësuar imazhin e Ballkanit dhe të vendeve në zhvillim pranë civilizimit modern perëndimor .

Menu