Kam pasur kënaqësinë të vizitoj Shqipërinë kohët e fundit. Megjithëse në vitet e fundit ka qenë në lajme si një zonë e turbullt dhe e paqëndrueshme e Ballkanit, kam gjetur se është mjaft paqësore dhe e qetë. Kam gjetur njerëzit e Shqipërisë të jenë të ngrohtë, miqësorë dhe shumë mikpritës. Shqipëria është një nga vendet më të bukura në Mesdhe. Ai përfshin male të bukura, fusha bujare dhe plazhe të pacenuar. Gjeografia dhe klima e saj janë shumë të ngjashme me Kaliforni dhe mendoj se shumë nga industritë që lulëzojnë në shtetin tim mund të jenë gjithashtu të suksesshme në Shqipëri.

Kam marrë një mirëseardhje të ngrohtë nga njerëzit në Shqipëri. Amerikanët dhe shqiptarët kanë gëzuar gjatë një marrëdhënie harmonike. Dy vendet tona janë të përkushtuara ndaj parimeve të demokracisë dhe lirisë ekonomike. Njerëzit që takova ishin të sinqerta dhe me të vërtetë pranonin njerëz nga kultura të tjera. Unë kam udhëtuar në botë dhe kurrë nuk kam ndjerë një farefisnie si unë me popullin shqiptar.

Shumica e qytetarëve amerikanë nuk janë shumë të njohur me Shqipërinë. Nëse ata e dinin më mirë, do të shihnin ngjashmëritë me Kaliforni në shumë fusha të ndryshme. Unë besoj gjithashtu se do të njihnin shumë mundësi të ndryshme ekonomike që ekzistojnë në Shqipëri. Si një misionar i Paqes dhe Prosperitetit të Misionit Diplomatik, unë do të punoj për të prezantuar njerëzit e Kalifornisë për shumë gjëra të mrekullueshme që Shqipëria ka për të ofruar.

Rodney D. Dir

Menu