Diplomatic Mission Peace And Prosperity, herë pas here, ka organizuar vizita me investitorë dhe donatorë të huaj në Kosovë, me synimin për të mbështetur projektet e ndryshme financiare të komunave dhe të biznesit të këtij shteti të ri, i cili është në zhvillim e sipër.

Delegacionet e të huajve janë duke u mirëpritur nga kryeministri Hashim Thaçi dhe nga ministrat dhe drejtorët e lartë të qeverisë së tij. Përfaqësuesit e këtyre delegacioneve kanë pasur takime edhe me disa drejtorë të komunës dhe me drejtorët dhe biznesmenin e Dhomës Ekonomike të Kosovës duke finalizuar në këtë mënyrë një bashkëpunim të dobishëm për financimin e shumë projekteve.

Në të vërtetë, komuna e Gjilanit, Qemal Mustafa, me stafin e tij ka pranuar në një takim pune një delegacion të politikanëve dhe biznesmenëve nga Izraeli. Në të njëjtën ditë, Qemal Mustafa së bashku me zyrtarët komunalë për projekte, Fadil Osmani dhe Habib Mahmuti në Prishtinë, kanë takuar delegacionin izraelit dhe u kanë prezantuar atyre projektet me të cilat komuna e Gjilanit konkurron në konferencën e donacioneve për Kosovën, veçanërisht atë të lumit “Mirusha”, të demonstruar nga vetë autori i këtij projekti, Ilir Gjinoli.

Komuna e madhe e ka falënderuar delegacionin izraelit për shfaqjen e tyre duke inkurajuar të shohin në realitet mundësitë e zhvillimit ekonomik të Kosovës pasi të jetë liruar. Ndërkohë, Dr. Haim Reitan, diplomat, Kryetar Nderi i Misionit Diplomatik Paqe dhe Prosperitet, udhëheqësi i grupit për Kosovën, duke falenderuar për pritjen dhe bashkëpunimin, ka thënë: “Ne jemi këtu për të identifikuar fushat ku mund të bashkëpunojmë me ju dhe për të shkëmbyer përvojat tona. Ne jemi të bindur për një të ardhme të shkëlqyer për Kosovën, kështu që ne do t’ju ndihmojmë me të gjitha mundësitë tona. “Ai ka treguar optimizmin e tij.

Delegacioni nga Izraeli është shoqëruar nga një përfaqësues i Dhomës Ekonomike të Kosovës, kryetari i komunës së Dardanës dhe kryetarët e disa komunave të tjera, gjithashtu me disa nga bashkëpunëtorët e tyre të njohur si biznesmen nga Kosova, nga ndërmarrja e kabllove elektrike prodhimi “CF Progresi”, “Kompleksi Kamberi” etj.

Ylldije Sulka
Gazetar

Menu