Paqja përfaqësohet nga më të mirët

Albert Arapi, qytetar amerikan, me banim në Detroit, me prejardhje nga Shqipëria, është një nga djemtë më të mirë në komunitetin ku jeton. Ai është i përkushtuar ndaj biznesit por nuk e ka harruar kurrë se para se të jetë një njeri i pasur, së pari është e domosdoshme të jesh një njeri i mirë, i dashur me familjen, të afërmit, me miqtë dhe kolegët, kështu që të jesh intelektual me frymën humanitare dhe të gatshme për të bërë sakrifica për shoqërinë përreth.

Dihet se jo të gjithë njerëzit kanë mundësi të përparojnë në jetë për shkak të rrethanave ose mundësive subjektive ose objektive. Jeta nuk i ofron të gjithëve shanse të barabarta, madje edhe kur i ofron ato, ata nuk dinë të përfitojnë ose nuk kanë kapacitet të mjaftueshëm intelektual për të përfituar dhe për të shkuar përpara. Shoqëria njerëzore me vlera demokratike gjen mundësi për të ndihmuar edhe njerëzit me probleme që nuk kanë pasuri në jetën e tyre për shkak të aftësive të kufizuara fizike ose intelektuale. Dhe kjo bëhet përmes njerëzve intelektualë me personalitet të shquar dhe me afinitetet e drejtuesve për të drejtuar grupe të caktuara shoqërore.

Albert Arapi është njeriu me afinitet udhëheqës. Ai e ka edukuar veten për të ndjekur suksesin dhe për ta vënë atë në shërbim të vetvetes dhe shoqërisë që e rrethon. Ai ka përvojë në shumë fusha. Ai ka punuar në vende evropiane si në Itali, Gjermani, Francë etj., Madje edhe në SHBA, nga një cep në tjetrin. Nga natyra, ai është modeli i njeriut paqësor dhe humanitar, i shoqërueshëm dhe i gatshëm të sakrifikojë për të ndihmuar njerëzit në nevojë. Ëndrra e tij është të krijojë mjedise shoqërore për jetimët, njerëzit me aftësi të kufizuara fizike dhe mendore dhe për pleqtë. Ai punon pa u lodhur për këtë qëllim të shpirtit të tij humanitar.

Albert Arapi është mik i shumë politikanëve dhe diplomatëve në botë. Kudo që ai vepron dhe sillet si një diplomat i përkushtuar për paqen e qytetërimit mbarëbotëror. Ai ndjehet i kënaqur nga vlerat e diplomacisë amerikane dhe i shërben të gjithë bashkëbiseduesve të tij si modeli më i mirë i demokracisë njerëzore. Për këtë arsye ai është mik i politikanëve dhe diplomatëve amerikanë.

Gjenerali Clark, njeriu që udhëhoqi luftën për çlirimin e Kosovës, mik i popullit të Kosovës, është një nga miqtë e tij më të mirë. Kongresmeni Gary Peters është një nga miqtë më të afërt të tij. Albert Arapi, në mesin e miqve të tij ka edhe Xhozef Dioguard dhe shumë figura të tjera të politikës amerikane. Miqtë e mirë ju bëjnë më mirë se veten e tyre; – kjo është motoja që çon jetën e Albert Arapi. Pra, ai ka mësuar vlerat e paqes nga miqtë më të mirë të tij.

Albert Arapi është Konsulli i organizatës ndërkombëtare Misioni Diplomatik Paqja dhe begatia pikërisht për vlerat intelektuale, për dinjitetin dhe integritetin e personalitetit të tij si një luftëtar i paqes. Ai ka punuar shumë për progresin e DMPP dhe ka dhënë një ndihmë të madhe nga Shqipëria dhe Amerika përmes propagandimit të mesazhit të paqes dhe prosperitetit jo vetëm në SHBA dhe vendin e tij, Shqipëri, por edhe në të gjithë botën.

Arba Berdica

Menu